Májusban véget ért a penyánk első aktív szezonja, mely élményekben és feladatokban gazdag volt, és rengeteg tapasztalatot is hozott számunkra. Ezek a tapasztalatok és a klubbal való egyeztetések vezették a penya vezetését arra, hogy változtasson a tagsági szabályzatán, hogy egyszerre

  • meg tudjon felelni az FC Barcelona által felállított szabályoknak, és
  • mindenki számára lehetővé tegye, hogy a penya által nyújtott előnyöket elérhető áron élvezni tudja.

2023 – FRISSÍTÉS: 2023-2024-es szezontól minden meccsre utazónak valamilyen tagnak kell lennie. https://www.pbbudapest.hu/legyel-tag/

A nemrégiben véget ért szezon utolsó szakaszában beleütköztünk olyan nehézségekbe, sikertelen jegyigénylésekbe, amelyeknek egyedül az volt az oka, hogy a penya-tagok túlnyomó többsége nem penyista utastársat kívánt magával vinni az adott mérkőzésre, hanem regisztrálatlan kísérőt. A klub szabályai szerint ez aggályos, különösképpen nagy érdeklődésre számot tartó mérkőzések esetén számít annak. Szintén aggályosnak számít, ha a klub rendszerébe frissen felvitt tagok szeretnének utazni magasabb besorolású mérkőzésekre.

Ezért azt a lehetőséget, hogy penya tagok magukkal vihetnek kísérőket mérkőzésekre, a 2019-2020-as idénytől megszüntetjük.

Ezzel egy időben létrehozunk egy új tagság kategóriát, a “szimpatizáns tagságot” amellyel lehetővé tesszük már nagyobb társaságok számára is, hogy utazásokon vegyenek részt és mindannyian kapjanak kedvezményeket.

Az új tagság kategóriával megteremtjük annak a lehetőségét, hogy minden potenciális kísérő előzetesen tag legyen. Nem csak a mérkőzések előtt pár héttel, hanem tagfelvételi időszakokban.

Miért így változtatunk, és ezzel mit nyerünk? 

A szimpatizáns tagsággal lehetővé válik minden tag számára, hogy a potenciális utazásaira és a penya hazai rendezvényeire is előre garantálja a helyét azoknak a családtagjainak, barátainak, hozzátartozóinak, akikkel számolna. Akikkel az élményt megosztaná. A penya így, a szimpatizáns tagok előre történő felvételével tudja garantálni, hogy nem regisztrált “utastársak” miatt nem veszik el aktív penyisták egy-egy álma.

Csak úgy lehet garantálni a továbbiakban, hogy mindenki azzal utazhat, akivel szeretne, ha Ti is előre átgondoljátok potenciálisan kivel, kikkel utaznátok, és őket szimpatizáns taggá emelitek.

A szimpatizáns tagság árait úgy alakítottuk, hogy mindez lehetséges legyen, hogy ne anyagi kérdés legyen, hogy valaki még egy vagy két főt maga mellé vesz, mint szimpatizánst. A szimpatizáns tagság célja, hogy kiváltsa a kísérő szerepkört, és hogy nyitni tudjunk olyanok felé, akik most még nem nézik meg a Barcelona összes mérkőzését, de egyszer talán meg fogják.

Változnak a tagdíjak? És mennyi a szimpatizáns tagság ára?

  • az eddig is ismert tagságok és az azokhoz rendelt tagsági díjak nem változnak- a szimpatizáns tagság éves díja 1.900 Ft / fő (kortól függetlenül).
  • az első belépés minden szimpatizáns számára díjtalan.  

Miben különbözik egymástól a szimpatizáns tagság és a penyista tagság?

  • A szimpatizáns tag is minden kedvezményt és jogkört megkap, ami a jegyigénylési lehetőségeket, kedvezményeket, árakat illeti. Szintén kap tagsági kártyát, mint a penyisták. Nagy különbség tehát a lehetőségekben nincs.
  • Jegyigényléseket, komplett utazásokra részvételi igényeket viszont csak penyista tagsággal lehet kezdeményezni. Egy csoportnak, egy családnak, egy kis baráti társaságnak tehát minimum 1 penyista tagságra szüksége van, mert szimpatizáns tag ilyen igényt nem adhat le. Ennek az az oka, hogy ezt a tagságot is elsősorban a penyisták miatt hoztuk létre, hogy ők el tudják vinni magukkal minimális költséggel, de ugyanolyan kedvezményekkel a családtagjaikat, barátaikat, szurkolótársaikat. 
  • Pontosan azért, mert a szimpatizáns tagságot alapvetően a penyisták miatt hívjuk életre, alap elvárás az is, hogy a szimpatizáns tagnak folyamatosan kell legyen egy penyista hozzátartozója, aki a tagságba meghívta, és aki révén a tagságát fenntarthatja ezen a kedvezményes áron.

Nekem érdemes “szimpatizánsokat” meghívnom?

  • ha úgy látod, hogy a következő idényben utaznál együtt egy vagy több emberrel, akkor az érintetteket, akik potenciálisan szóba jöhetnek, hívd meg, regisztráld szimpatizánsként. 
  • ha a penya kompletten szervezett útjain vennél részt, szintén érdemes így átgondolnod, kivel tennéd ezt
  • ha pusztán szeretnéd, hogy a gyereked, feleséged, édesapád vagy más hozzátartozód, barátod is hivatalosan kötődjön az FC Barcelonához, neki is legyen tagsági kártyája, ha kint vagytok ők is kapják meg a kedvezményeket, akkor szintén ajánlott őket regisztrálni szimpatizánsként.

Kedvezőbb lehet számomra az új rendszer?

  • sok esetben igen. Ha például férj – feleség vagytok, és úgyis mindig együtt utaznátok, akkor az év végén akár válthattok is úgy, hogy az egyik penyista tagságból szimpatizáns tagságot “faragtok.” Tehát a tagságok költségeit csökkentitek, de előnyökben nem lesz változás.
  • más szempontból előnyös a nagyobb társaságok esete. Korábban nem lehetett egynél több kísérő számára jegyet igényelni. Most egy penyista további 5 szimpatizánst hívhat meg és vihet is magával, egy penyista tagsággal tehát máris egy 6 fős csoport igényelhet kedvezményesen jegyeket.

Vegyíthetők a régi tagság típusok az újjal?

  • természetesen igen, de nem is kötelező szimpatizánsokat meghívni. Ha például már van egy családi tagságotok, akkor az alapvetően jól kiszolgálhat benneteket, de ha emellett apuka még elvinné egy-egy alkalommal a legjobb barátját egy külön útra, akkor őt meg tudja hívni a családi tagság tagjai mellé szimpatizáns tagnak.

Mikor lesz még idén tagfelvétel?

  • idén még két tagfelvételünk lesz:
    az első napokon belül: 2019. július közepétől 2019. augusztus 31-ig
    a másik november-december időszakban

Megéri most nyáron megcsinálnom a szimpatizáns tagságokat?

  • ha már nyáron, ősszel utaznál akár egyedül, akár csoportosan, ha vásárolnál penya ajándéktárgyakat, amik hamarosan elérhetők lesznek, akkor most ajánljuk az új tagok regisztrálását.
  • ha ez elég a jövő évben is, akkor novemberben érdemes ezt megtenni.