Sokszor kérdeztek a kártyával kapcsolatban, ezért most összegyűjtöttük a legfontosabb-leggyakoribb kérdéseket és válaszokat.

Mikor kapom meg a kártyámat?

A Penyába való belépést követően a belépés időpontjának függvényében akár 8 hónap is eltelhet, amíg a tagsági kártya eljut hozzád. Sajnos nem rajtunk múlik – ennek az az oka, hogy az FC Barcelona nem pontosan meghatározható időpontokban, és egy évben maximum két alkalommal állítja ki a tagsági kártyákat. Így a tag belépésének időpontjától is függ, hogy mennyi idő múlva jut el hozzá a tagsági kártyája.

Barcelonába utazom, de nem kaptam még meg a kártyám. Hogyan fogom tudni igazolni, hogy Penya tag vagyok?

Van erre is megoldásunk szerencsére: fel kell keresned az OAP Irodát a Penyista igazolásodért. Az irodában jelezned kell, hogy Penya tag vagy a Penya Blaugrana Budapestben (a klub felé a Penyista tag és a Szimpatizáns tagok ugyanolyanok, a szimpatizáns tag is megkaphatja a kedvezményeket) és személyes azonosítás után fogtok kapni egy igazolást, amellyel a kedvezményes jegyeket vagy ingyen jegyeket tudok venni a pénztáraknál.

Az OAP iroda helye az alábbi képen található. A képen a sárga jelölésű épületet keressétek. Nyitvatartása:

– hétköznapokon reggel 9-től este 20.00-ig,
– meccsnapokon reggel 10-től a meccs második félidejének 30. percéig.
– hétközi meccs esetében reggel 9-től a meccs második félidejének 30. percéig.
– hétvégén és ünnepnapokon, ha nincs meccs: zárva

Hogyan tudom igénybe venni a Múzeumba és Camp Nou Experiencere, illetve a stadiontúrák bármelyikére érvényes 25%-os kedvezményt?

A 25%-os kedvezmény a tagoknak jár, tehát a kártyával vagy a már említett igazolás megszerzése után a pénztárakban érvényesíthető. Annál a pénztárnál kell bemutatnod kártyát vagy igazolást, ahol a stadion túrára is megvennéd a jegyedet, de ha bizonytalan vagy, ezzel kapcsolatban is tudsz segítséget kérni az OAP irodában.

Milyen egyéb kedvezményeket tudok érvényesíteni a kártyával?

Ezt itt írtuk le részletesen: https://www.fcbarcelona.hu/tagsagok-es-elonyok/ Penyisták és Szimpatizánsok számára is nagyjából ugyanazok a kedvezmények/lehetőségek, egy jelentős kivétellel többek között: Penyista igényelhet Barcelona mérkőzésre jegyet, Szimpatizáns tag nem. A Szimpatizáns tagoknak a Penyista társuk igényelhet meccsjegyet, akkor, ha ő is igényel magának.

Minden évben új kártyát kapunk?

Igen, a klub minden évben új kártyákat gyárt le, amiket nekünk postáznak. Eddig ezeket részben postáztuk nektek, részben személyesen vehettétek át őket, viszont 2020-tól már mindenkinek postázni fogjuk őket, aki kitölti ezt az űrlapot: https://docs.google.com/forms/d/1xsmFhVeqfi2BIqDDb90LV7dtcKYTK4Yba4_zsEHS-_c

A korábbi évekre kibocsájtott kártyák már nem lesznek érvényesek később, ezeket eltehetitek emlékbe.

Magyarországon is érdemes magamnál tartanom a kártyát?

Igen, mi mindenképpen ajánljuk, mert a penya rendezvényein a kártya felmutatásával kaphattok általában kedvezményeket. De erre igyekszünk felhívni a figyelmeteket az eseményekről szóló meghívóban is.