Most lehetőséget kaptunk mindannyian, hogy megmutassuk, miért vagyunk “több mint egy klub”.

Vannak olyan sorsok, történetek, amelyek szurkolói hovatartozástól függetlenül társadalmi összefogás igényelnek, és amik megérintik az embert. Burinda József és fia, Zsombor története számunkra ilyen volt, és az ő sorsuk megfordítása érdekében kérjük most a te segítségedet is.

Hiszünk benne, hogy összefogásban a Barcelona szurkolói mindig is élen jártak, hogy a “több mint egy klub” szlogenre minden Barcelona szurkoló úgy gondol, hogy a szavak mögött van tartalom is. Burinda József Barcelona szurkoló, jó eséllyel az alig egy éves kisfia, Zsombor is az lesz, ha egészséges felnőtté válhat. Rajtunk is múlik, hogy az lesz-e, hogy egyszer el tud-e jönni egy penya rendezvényre.

A 2019 októberében született Zsombor sorsa szomorú, de összefogással még nagyon széppé is válhat. Zsombor születésekor születésekor szívbeteg volt, ami sajnos csak a kisebb egészségügyi probléma volt az ő történetében, mert ez elfedte a nagyobb baj tüneteit. A kisfiú ugyanis SMA 1-ben (a gerincvelői izomsorvadás legsúlyosabb formája) szenved. Erre a betegségre jelenleg egyetlen igazi gyógymód létezik, egy génterápia, amit a magyar állami egészségügy semmilyen formában nem támogat sajnos. Ez a gyógymód a Zolgensma, amit csak az Egyesült Államokban végeznek, és egy átlagos magyar (vagy bármilyen) család számára az ára elérhetetlen: 2,1 millió dollár. Ez több mint 700 millió forint.

Ugyanakkor ez a gyógyszer Zsombor egyetlen esélye, hogy egészséges felnőtt váljon belőle. És ez a gyógyszer is csak akkor segít, ha még két éves kora előtt megkapja. Azzal ezen a ponton nem is szabad foglalkozni, hogy mi van, ha nem kapja meg.

Zsombor reménye az, ha az emberek és cégek összefognak, és ha mi is összefogunk. Másként ennyi pénzt lehetetlen összegyűjteni. Mi pedig a kötelességünknek érezzük, hogy minden lehetséges módon, ahogyan tudunk, segítsünk. Nekünk is vannak gyerekeink, így tudjuk, hogy egy szülő bármit megadna azért, hogy a gyermeke egészséges legyen. Ezért könnyebben tudunk azonosulni is egy ilyen élethelyzettel.

Ezért a Penya Blaugrana Budapest első körben 

  • a 2020-as költségvetéséből 150.000 forintot adott hozzá Zsombor egyenlegéhez. 
  • a Penya vezetése ezt személyesen kiegészítette további 50 ezer forinttal. 
  • bízunk benne, hogy a jövő évi költségvetésünkből is fel tudunk ajánlani egy jelentős összeget

És bízunk benne, hogy Ti is, a lehetőségeitekhez mérten, de tudtok segíteni, ezért arra kérünk, hogy amennyivel tudtok, járuljatok hozzá Zsombor kezeléséhez, mert ezzel te is részese lehetsz egy élet megmentésének. 
Attól függetlenül, hogy tudsz-e adni, mennyit tudsz adni, annak is óriási értéke van, ha az ügyet továbbítod olyan cégek és magánszemélyek felé, akiknél úgy gondolod, hogy az üzenetet meghallgatják, és ahol van lehet ilyen forrás. 

Fogjunk össze! Hajrá, Barça! Hajrá, Zsombor!

Szép jövőért Zsombornak Alapítvány
Számlaszám: 11734152-21916838
Közlemény: Több mint egy klub! Hajrá, Zsombi!
IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000
SWIFT kód: OTPVHUHB