Az FC Barcelona igazgatótanácsa a hétfői elnökségi ülésén több hónap várakozás után jóváhagyott hat új hivatalos szurkolói klubot, azaz Penyát, köztük az első magyar szurkolói csoportosulást, a Penya Blaugrana Budapestet is. A klub döntésével hozzávetőlegesen egy egy évig tartó folyamat zárult le sikerrel a Penya Blaugrana Budapest esetében.

A klubvezetés előtt a júliusi igazgatótanácsi ülésre hat új Penya került, őket hagyta most jóvá Josep María Bartomeu és a többi elnökségi tag. Ezek közül egy a Penya Blaugrana Budapest Magyarországról, mely a nevével ellentétben minden magyar rajongó számára egy lehetőség a jövőben, hogy élvezzen számos kedvezményt, könnyebben szervezzen utazást Barcelonába, és a klub által hivatalosan is elismerten legyen szurkolója a Barçának, többek között, rendelkezzen tagsági kártyával. Az idei első jóváhagyás során még egy európai, két katalán, egy spanyol és egy dél-amerikai Penyát hagyott jóvá a Barcelona elnöksége hétfőn.

A teljes lista a következő:

  • Penya Barça Liege – Belgium
  • Penya Blaugrana Budapest – Magyarország
  • Penya Barcelonista de Bonastre –  Tarragona, Katalónia
  • Penya Blaugrana Vandebarça, de Vandellós –  Tarragona, Katalónia
  • Peña Barcelonista Abrucena – Almería, Spanyolország
  • Peña Barcelonista de Rosario – Argentína.

A hat új Penyával a Barcelonának 1.251 hivatalos szurkolói klubja van világszerte. A Penya Blaugrana Budapest 12 alapító tagja után most azok léphetnek be a Penyába, akik ezt 2017 őszén már előzetesen kommunikálták az elnökség felé. Őket a napokban tájékoztatjuk a hivatalos belépési procedúráról, és arról, hogyan lehetnek tagjai a Penya mögött álló egyesületnek, mely a szervezeti keretet adja a Penya mögé a jogszabályoknak megfelelően.