Kedves Penya tagunk, 

először is szeretnénk elnézést kérni, hogy régóta nem jelentkeztünk, sajnos a privát dolgaink nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna és hogy nem tudtunk annyi energiát és időt tenni az egyesület életébe az év első felében, mint amennyit megérdemelne és amennyit szerettünk volna. Az okokról röviden: a szabadidőnk terhére, mindenféle anyagi ellentételezés nélkül foglalkoztunk mindig is a Penya dolgaival, a különböző kérésekkel-kérdésekkel, jegyigénylésekkel és -vásárlásokkal, programokkal, és most ebből az időből nagyon kevés volt, ráadásul az egyik elnökségi tagunk is kilépett, ami miatt át kellett venni teljesen az adminisztrációt. Ezen a helyzeten szeretnénk változtatni, de ebben a ti segítségetekre is szükségünk lesz – erről bővebben lentebb. Másrészt a klub is átalakított néhány dolgot a Penya tagság kapcsán, és nagyon lassan-nehezen kaptunk erre vontakozó információkat Barcelonából. 

2022/2023 – MI TÖRTÉNT AZ ELMÚLT ÉVBEN

Viszonylag kevésbé voltunk aktívak kommunikációban, de azért volt néhány eseményünk: kétszer is volt közös El Clásico meccsnézésünk, voltak közös focik a Penya csapatának szervezésében, szerveztünk a LaLigával egy Fifa bajnokságot, szintén velük tippjátékot, illetve a normál üzem részeként @fcbarcelona.hu-s email címeket továbbra is minden tagunk számára tudunk biztosítani, illetve a kedvezményes meccsjegy igényléseket is intéztük folyamatosan. 

2023 TAGSÁGI INFÓK 

Akinek a 2022-es tagsága érvényes volt, annak eddig is érvényes volt a tagsága, az év első felében is élhetett a kedvezményes meccsjegyvásárlásokkal és a szervezett programokról is értesült. Az év hátralévő részére viszont, mivel már július van, egyszerűsítettünk a hosszabbításon-belépésen: kedvezményes tagdíjat kell csak fizetni mindenkinek, belépési és egyéb díjak nélkül, illetve megszüntettük a szimpatizáns-rendszert. 

  • VÁLTOZÁSOK

1) A klub változtatott a penyistáknak adott kedvezményrendszeren, vannak új elemek, de a legfontosabb kedvezmény, tehát az első csapat hazai mérkőzéseire szóló 15%-os kedvezmény fenntartása egyelőre a klub által nem került megerősítésre. Ennek oka a Camp Nou jelenlegi felújítása is, hiszen a következő idényben a Barcelona az olimpiai stadionban játssza a mérkőzéseit, így a bérletesek által nem birtokolt, eladható jegyek száma egyelőre bizonytalan. A jelek szerint a Barcelona addig nem is szeretne kedvezményt garantálni a penyistáknak, amíg nem látható tisztán, hogy hány eladható jegy lesz a következő szezonra – de amint ebben változás lesz, tájékoztatunk benneteket róla. 

2) Megszüntetjük a szimpatizáns tagsági formát, amit elsősorban azért hoztuk létre, hogy aki egyszeri alkalommal akar pl. meccsre utazni, de egyébként az egyesület életében várhatóan nem fog részt venni, annak is legyen lehetősége kedvezményt igénybe venni. Viszont ezzel rengeteg-rengeteg adminisztrációnk volt, a saját nyilvántartásunk mellett a klub rendszereiben is adminisztrálni kellett mindenkit, emellett pedig rendkívül kevesen voltak olyanok, akik később tagságot hosszabbítottak, a folyamatosan lemorzsolódás pedig további adminisztrációt jelentett. Emiatt minden jelenleg aktív (2022-ben érvényes tagsággal rendelkező) szimpatizáns tagot rendes taggá konvertálunk, a jövőben pedig csak ilyen státuszba lehet belépni. 

  • PENYA TAGSÁGI ELŐNYÖK 2023-ra

Miért éri meg továbbra is Penya tagnak lenni? Részletesen itt olvashattok a kedvezményekről: https://www.pbbudapest.hu/tagsagok-es-elonyok/, de a legfontosabbakat itt is kiemeljük: 

  • Bár a hazai meccsekre szóló 15%-os kedvezmény (átmeneti) még függőben van, az idegenbeli meccsekre és semleges helyszínekre változatlanul fogunk tudni igényelni jegyeket nektek, az eddigi 15%-os kedvezménnyel
  • A klub újragondolta a tagsági kártyarendszert és a 2023-24-es szezontól már az FC Barcelona saját rendszerében is tudjátok regisztrálni magatokat, így azonnal (a mi jóváhagyásunk után, ha csatlakoztatok a rendszerben a PBB-hez), megkapjátok ott a digitális kártyátokat és az ezzel járó előnyöket. A fizikait pedig később szintén a klubtól fogjátok megkapni közvetlenül – legalábbis ezt ígérték nekünk. 🙂 
  • A klubnál történő regisztrációtok után egy év végéig szóló ingyenes múzeum (“Barça Immersive Tour”) belépőt tudtok letölteni magatoknak (egyébként pedig állandó, 25%-os kedvezményre vagytok jogosultak)
    • Rendszeresen igénybe tudtok venni az offline Barça store-okban és az online store-ban kedvezményeket (ezekről a klub küld közvetlenül emailt)
    • Különböző akciókban és promóciókban tudtok részt venni: aktuálisan pl. ezekben: 
  • Az EuroBarça Shopban állandó, 13%-os kedvezményt kaptok
  • Továbbra is kérheted tőlünk, hogy az FC Barcelona sociója legyél, ha eléred a 3 éves folyamatos tagságot a penyában
  • Kérhetsz tőlünk egy egyedi @fcbarcelona.hu-s végződésű email címet
  • A klub egyéb szakosztályainak (Barça B, kosár, kézi, futsal, stb.) mérkőzéseire kedvezményes jegyeket tudsz kérni
  • Emellett pedig számos olyan előnye lehet még, amit vagy mi vagy az FC Barcelona fog biztosítani a következő szezontól

PENYA BLAUGRANA BUDAPEST JÖVŐ

1) Ahogy a bevezetésben írtuk, megüresedett egy elnökségi tagsági hely az egyesületben, ezt pedig ki szeretnénk használni arra, hogy lépjünk egyet előre. Emiatt szeretnénk, ha közületek, tagok közül jelentkezne valaki a harmadik elnökségi tagsági helyre és hozna új lendületet, ötleteket a Penya életébe, amiket aztán meg is szeretne valósítani. Ha itt magadra ismertél, akkor írj nekünk mindenképp azzal, hogy miért akarnál a hazai Barcelona szurkolói közösségért tevékenykedni és ehhez milyen terveid lennének – és keresni fogunk. A jelöltek közül pedig következő közgyűlésen valakit beválasztunk az elnökségbe. 

2) Szeretnénk mindenképpen aktívabbak lenni ősztől, gördülékenyebbé és automatizáltabbá a tagsági adminisztrációt jövőre, több eseményt szervezni – emiatt mindenképpen szuper lenne, ha tudna bővülni az egyesület vezetése. 

TEENDŐK – HOGYAN MARADJ TAG VAGY JELENTKEZZ ÚJ TAGNAK?